Gimtadienio tortas
Vakar įvyko mano meilės seilės gimtadienis, o koks gimtadienis be torto. Gaminau maža nedidelį tortą. Paragavo ir draugai, jiems labai patiko <3
KEPTAS – Gaivus. Saldus. Paprasta. Saulės nubučiuotas tortas!
Sudėtis
Torto lakštams:
1 puod. Avižinių kruopų pieno (namuose gamintas)
25ml citrinos sulčių
0,5a.š sodos
– sumaišyti viską kartu
0,5puod. Agave sirupo ( tinka klevų, datulių, medus)
3v.š tirpinto kokosų aliejaus
– sumaišyti viską kartu
2 puod. Spelta baltų/tamsių miltų
1/3 puod. Kerobo
žiupsnelio Himalajų druskos
– Sumaišyti kartu
– Įmaišyti skystąją dalį palengva
Tešlą padalinti į 3 dalis, ištepti kepimo popierių ar skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje kiekvieną lakštą atskirai 20min,180temp.
– galite kepti vieną didelę, tačiau vėliau, reikės supjaustyti į tris dalis.
Iškepus kiekvieną lakštą, palaukiame kol atvės. Tada daromės pertepimą.
Kremas :
2 bananai
10v.š kokoso drožlių
– viską susmulkiname S formos smulkintuvu.
Pertepimui:
3v.š žemės riešutų sviesto
Viršus:
Kerobinis kremas
Kokoso drožlės
Kerobo ,šokoladas’ – širdutė
Imame vieną lakštą , pertepame kremu, dedame ant viršaus lakštą, kurį pertepame žemės riešutų sviestu, kremu. Dedame lakštą ant višaus, tepame kerobinį kremą, beriame kokoso drožles, dedame kerobo ‘šokoladines’ širdutes.
Dedame į šaldytuvą, palikome 4-5val, dar geriau per naktį, kad viskas įsigertų.
Skanaus !
P.s kerobinį kremą rasite čia : https://www.facebook.com/veganpipiras/photos/a.331200857234457.1073741885.238013569886520/326922194328990/?type=3&theater
P.s kerobinėms šokoladinėms širdutėms recepto dabar nėra, neparašiau, bus įdėtas vėliau <3
Parašykite komentarą