
Pyrago dienos skanėstas
Taip pat ir atšvaitų/sniego dienos pyragas su obuolių-aviečių „skanėstu”
Sudėtis:
Sausi produktai:
3,5 puodeliai spelta baltų miltų
1 a.š. sodos
1/2 puodelio kokoso žiedų cukraus
3 v.š kukurūzų krakmolo/tinka ir tapijoka
1 a.š cinamono
Drėgni produktai:
8 v.š tirpinto kokoso aliejaus
2 puod. avižų pieno(naminio)
2 v.š obuolių sidro acto
Pertepimas – „skanėstas” :
2 didesnius obuolius
– sutarkuoti burokine tarka
1/2puod. aviečių
2 v.š kokoso žiedų cukraus
– sumaišyti viską kartu
– palikti pastovėti kol kepa pirmasis sluoksnis
Viršus
2 obuoliai
– nulupti, supjaustyti smulkiai
1 a.š cinamono
Veiksmas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Sumaišyti sijotus miltus su soda, kokoso cukrų, kukurūzų krakmolą ir cinamoną. Kitame dubenyje sumaišyti – aliejų, pilti avižų pieną, actą ir gerai sumaišyti. Sumaišykite sausus produktus su šlapiais produktais. Padaliname į dvi dalis.
Pilame į kepimo skardą.Pirmąjį sluoksnį kepame be nieko, 20min, 180temp. , atvėsinti ir pertepti obuolių-aviečių „skanėstu”.
Pilame į kepimo formą tešlą, uždedame pjaustytų obuolių ant viršaus, pabarstykite cinamonu. Kepkite 20min, 180temp. Iškepus atvėsinti, dėti ant viršaus pirmojo sluoksnio perteptu „skanėstu”. Dėti į šaldytuvą kelioms valandom, kad įsigertų drėgmės nuo „skanėsto”.
Skanaus!
p.s dar skaniau, kada pastovi šaldytuve per naktį.
Parašykite komentarą