Avinžirnių “pinigėliai”
Sudėtis:
250g avinžirnių
-mirkytų per naktį, gerai nuplautų, virtų vandenyje.
-susmulkintų S formos smulkintuvu.
2v.š maltų linų sėmenų sumaišyti su 4 v.š vandens,
-palikti pastovėti
himalajų druska, pipirai
3 v.š krapų (šaldytus naudojau)
0,5 a.š asafetida
Viską sumaišyti kartu, padaryti “pinigėlius” apibarstyti rūkytos paprikos milteliais. Palikti pastovėti apie 20min, jie sutvirtės. Dėti į įkaitintą orkaitę, kepti 15-20min. 180temp.
Patiekta su virtais kukurūzų makaronais.
Pakepinta paprika su kukurūzais apie 3-4min.
Apibarstyta sezamų sėklomis.
Kepinti pievagrybiai.
Skanaus!
Parašykite komentarą