Raudonų lęšių “lavašas”
Kai stengiesi mažinti miltu kiekį, sugalvoji daryti kitaip valgyti 😀
Mums labai patiko, vaikai skaniai valgė – o man tai svarbiausia. 🙂
Valgėme su baltagūžiu kopūstu, pomidorais. 🙂
Raudonų lęšių “lavašas”
Sudėtis:
1 dalis : 1 puod. raudonų lęšių ir 2 puod. vandens
2 dalis:
1,5 puod. vandens
2 v.š aliejaus
0,5 a.š himalajų druskos
Veiksmas:
1 dalis : Lęšius užmergti per naktį. Ryte – nupilti vandenį.
2 dalis : Į lešius pilti 1 puod. vandens ir blenderiuoti. Palikti pastovėti ±4val. Tada dėti druską, aliejų ir likusį (0,5 puod.) vandens. Gerai išmaišyti.
Įkaitinti keptuvę, pilti ±2 samčius masės, ją paskirstyti po visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies. Rekomenduoju neskubėti ir nežiūrėti ar iškepė, nes kepa ne greitai.
Skanaus!
Parašykite komentarą