Žirnių – burokėlių rutuliukai orkaitėje
Sudėtis:
2 puod. žirnių išvirtų
1 puod. tarkuotų burokėlių
1 a.š himalajų drukos
1 a.š pipirai
1 a.š krapų (šaldytų)
1 v.š maltų linų sėmenų (sumaišytų su 3 v.š vandens, palikta pastovėti)
1 sauj. saulėgražų
Garnyras:
200g kukurūzų makaronų gluten free (naudojau Al Dente)
50g špinatų
Pipirai
Himalajų druska
Moliūgo sėklų aliejaus
Veiksmas:
Žirnius susmulkinti S formos smulkintuvu. Išmirkusius linų sėmenys sumaišyti su prieskoniais. Burokėlius sumaišyti su žirniais, prieskoniais ir daryti norimo dydžio rutuliukus.
Apibarstyti saulėgrąžomis, dėti į įkaitusę orkaitę ir kepti 30-40min, 180temp.
Patiekta su virtais makaronais sumaišytais su špinatais ir prieskoniais. Rutuliukai aplieti moliūgų sėklų aliejumi.
Skanaus!
Parašykite komentarą