Kakavinis – bananinis tortas / Naujieji 2017 metai
Dalinuosi mūsų šios dienos šventiniu tortu 🙂
Didžiausi ir nuoširdžiausi sveikinimai sulaukus 2017 metų! Lai šie metai atneša dar daugiau sveikatos! <3 Ačiū Jums <3
20cm dydžio kepimo forma / 2 pertepimų.
Sudėtis lakštams:
Drėgni produktai:
4 puod. vandens
20 vnt. nat. datulių (datules.lt)
1 puod. avižų dribsnių (livinn.lt)
1 a.š sodos
1 v.š obuolių acto
4 v.š tirpinto kokoso aliejaus (Bionaturalis)
Sausi produktai:
3 puod. spelta tamsių miltų
4 v.š eko kakavos (Naturela)
Veiksmas:
Įkaitinti orkaitę!
Į kokteilinė pilti vandenį, datules ir avižas ir viską suplakti. Pilti kokoso aliejų ir paplakti. Miltus sumaišyti su kakava. Į mišinį pilti soda nugesinta actu ir pilti skystąją dalį. Išmaišyti. Tešlą padalinti į 3 ar 4 dalis. Dėti į kepimo skradą. Kepti apie 30-35min kiekvieną dalį. Iškepus atvėsinti ang grotelių.
Sudėtis įdarui:
1 v.š agave sirupo
3 v.š vandens
5 vnt bananai
2-3 v.š eko kakavos (Naturela)
4 v.š tirpinto eko kakavos sviesto
Veiksmas:
Kiekvieną iškeptą, atvėsintą lakštą patepti agaves ir vandens mišiniu. Palikti pastovėti apie 30-60min. 2 bananus supjaustyti smukliais griežinėliais. Kakavinis kremas – 3 bananus, kakavą ir kakavos sviestą dėti į kokteilinę, plakti iki vientisos masės. Ant kiekvieno lakšto tepti gautą kakavinį kremą, dėti bananus, tepti kremą. Dėti lakštą, tept kremu, dėti bananų, tepti kremą, dėti laktstą. Viršutinį lakštą tepti kremu viršų ir šonus.
Viršus:
1 sauj. migdolų (goodnuts.lt)
1 vnt liofilizuoto morkų, bananų batonėlio (FRUPP)
1 sauj. abrikosų kauliukų (alpana.lt)
Veiksmas:
Migdolus sumalti kavamale ir pabarstyti torto šonus. Supjaustyti FRUPP batonėlį, berti ant viršaus kartu su abrikosų kauliukais.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą per naktį.
Parašykite komentarą