Pupelių, brokolio ir špinatų kepsneliai

768 1024 Vegan Pipiras

Nauji metai, nauji skoniai!


15102190_10207849500291529_365542320_o

Sudėtis:

1,5 puod. baltų mažų pupelių 
1 brokolis
50g jaunų špinatų
10cm poro
0,5 a.š pipirų
1-2 a.š druskos
3 linų sėmenų “kiaušinis” – 3v.š maltų linų sumaišyti su 9v.š vandens ir palikti pastovėti.

Kepimui:
1/4 puod. kukurūzų krakmolo
1 puod. vandens
puod. ruginių miltų

Kepimui – eko rapsų aliejaus Bionaturalis 

Veiksmas:
Pupeles užmergti per naktį, ryte nuplauti ir išvirti (BE DRUSKOS). Pusiau atvėsinti pupeles ir susmulkinti S formos smulkintuve. 
Brokolį užmergti vandenyje apie 30min, išpilti vandenį. Nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti su tuo pačiu vandeniu atvėsti. Susmulkinti S formos smulkintuve. Špinatus nuplauti gerai ir supjaustyti. Taip pat susmulkinti porą. Viską sumaišyti kartu. Daryti norimo dydžio kepsnelius. Palikti pastovėti.

Kukurūzų krakmolą gerai išmaišyti su vandeniu. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Imti suformuotą kepsnelįapvolioti kukurūzų skystime, miltuose. Dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių.

Patiekta su rukola, pomidorais (pipirais, himalajų druska), moliūgo sėklomis (alpana.lt).

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

  • Jonas

    Sveiki,
    receptas atrodo laaabai skaniai. Tik turiu, klausimą, ar galiu naudoti konservuotas baltasias pupeles ?

    • Pipiras

      Sveiki, dėkui už klausimą! Žinoma, kad galite. Prieš tai nuplaukite 🙂

Atgaliniai pranešimai su “Pupelių, brokolio ir špinatų kepsneliai

error: Content is protected !!