
Pupelių, brokolio ir špinatų kepsneliai
Nauji metai, nauji skoniai!
Sudėtis:
1,5 puod. baltų mažų pupelių
1 brokolis
50g jaunų špinatų
10cm poro
0,5 a.š pipirų
1-2 a.š druskos
3 linų sėmenų “kiaušinis” – 3v.š maltų linų sumaišyti su 9v.š vandens ir palikti pastovėti.
Kepimui:
1/4 puod. kukurūzų krakmolo
1 puod. vandens
1 puod. ruginių miltų
Kepimui – eko rapsų aliejaus Bionaturalis
Veiksmas:
Pupeles užmergti per naktį, ryte nuplauti ir išvirti (BE DRUSKOS). Pusiau atvėsinti pupeles ir susmulkinti S formos smulkintuve.
Brokolį užmergti vandenyje apie 30min, išpilti vandenį. Nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti su tuo pačiu vandeniu atvėsti. Susmulkinti S formos smulkintuve. Špinatus nuplauti gerai ir supjaustyti. Taip pat susmulkinti porą. Viską sumaišyti kartu. Daryti norimo dydžio kepsnelius. Palikti pastovėti.
Kukurūzų krakmolą gerai išmaišyti su vandeniu. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Imti suformuotą kepsnelįapvolioti kukurūzų skystime, miltuose. Dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių.
Patiekta su rukola, pomidorais (pipirais, himalajų druska), moliūgo sėklomis (alpana.lt).
Skanaus!
Jonas
Sveiki,
receptas atrodo laaabai skaniai. Tik turiu, klausimą, ar galiu naudoti konservuotas baltasias pupeles ?
Pipiras
Sveiki, dėkui už klausimą! Žinoma, kad galite. Prieš tai nuplaukite 🙂