Kerobinis / Kakavinis tortas
(Iš senesnių receptų) Kai norisi torto ne švenčių dienomis
Sudėtis:
Tešla:
1/4 puod. eko kakavos (Naturela)
1/4 puod. eko kerobo
1 puod. šilto vandens
2,5 puod. spelta šviesių miltų
0,5 puod. eko kokoso cukraus pudros (sumaltas kokoso cukrus kavamale)
0,5 puod. eko rapsų aliejaus (Bionaturalis)
1 a.š sodos
2 v.š obuolių acto
Veiksmas:
Kakavą sumaišyti su kerobo ir užpilti vandeniu, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su cukraus pudra. Alieju sumaišyti su skystąją kakava/kerobu. Sumaišyti viską kartu. Soda nugesinti actu, įmaišyti į gautą tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30min, 180temp.
Pertepimas:
Kokoso grietinėle (apie 200ml)
1 bananas
Veiksmas:
Ant pirmutinio lakšto tepti grietinėlę, dėti bananus, tepti grietinėlę. Dėti antrąjį lakštą!
Viršus:
Kerobinis kremas:
12 natūralių datulių (Datulės LT)
1 stiklinė kokoso (drožlių) pieno (gaminau namuose)
1v.š kerobo/kakava
– Viską sumaišyti kartu, tepti ant viršaus.
Papuošta:
Smulkintais migdolais bei kedro riešutais (goodnuts).
Liofilizuotais ananasais ir liofilizuotų braškių batonėlių (FRUPP)
Ir gražiosiomis eko kokoso drožlėmis (alpana)
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą, laikyti per naktį. Skaniausias iki 2d.
Skanaus!
Parašykite komentarą