Daigintos – raudonųjų ridikėlių sėklos
Sėklos dar vadinamos „Kinijos rožė”.
Daiginims vyksta daigykloje 4-6 dienas maisto daigykloje (ant palangės).
Jums reikės :
1. Daiginimui skirtų sėklų (Bioteka)
2. Daigyklos (užsukite į virtuvės draugus, rasite kokia aš naudoju)
3. Kiaurasamčio (Aš naudoju tupperware firmos. Kaip atrodo užsukite į mano virtuvės draugus).
Daiginimo menas:
1. Norint turėti daigų pirma reikia išsirenkti, BŪTINAI daiginimui skirtas sėklas. Šias sėklas rasite visose Bioteka parduotuvėse.
2. Nuplauname ir užmerkiame sėklas per naktį.
3. Ryte jas nuplauname, pašaliname vandens pertekliu su kiaurasamčiu. Uždengti,palikti sėklas ramiai, atėjus vakarui, jas vėl perplauti, pašalinti vandens perteklių. Palikti per naktį.
4. Ryte matysis daigeliai. Jas nuplauname, pašaliname vandens pertekliu su kiaurasamčiu. Uždengti,palikti daigelius ramiai, atėjus vakarui, jas vėl perplauti, pašalinti vandens perteklių. Palikti per naktį.
5. Štai ir sudygo daigeliai. Dar palaukite kol jie pažaliuos.
6. Turint žalius lapelius – galite valgyti iš karto, arba dėti į šaldytuvą ir laikyti 1-2 savaites.
Daigelių panaudojimo spektras labai didelis, galite dėti ant sumuštinių, į salotas, į burgerius, į lavašo suktinukus, valgyti vienus ir dar daug kur.
Sekmės daiginime!
Parašykite komentarą