Aguoninis – avietinis tortas
Nors šventės jau praėjo, tačiau Jūs galite rasti ir kitą šventę pasigaminti tortą.
Sudėtis:
1. Apačia / viršus:
2 puod. graikinių riešutų (per naktį mirkytų)
2 bananai
10 nat. datulių (datules.lt)
4 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus
2 v.š Acai miltelių (happyreal FOOD)
2. Vidurys:
2 saujas šaldytų aviečių
3. Trečias sluoksnis:
2 bananai
2 v.š datulių sirupo (datules.lt)
1 puod. migdolų (goodnuts.lt)
2 v.š aguonų
Veiksmas:
1. Datules susmulkinti su bananais iki vientisos masės (kokteiline). Graikinius riešutus sumalti iki miltų kokteiline / kavamale. Sumaišyti viską kartu. Gautą masę dėti į norimą formą, suformuojant tos pačios masės kraštus kuo aukščiau (tam, kad viršų būtų galima padengti ja)
2. Dėti avietes (apie 1,5 saujos)
3. Migdolus sumalti kokteiline / kavamale. Bananus sutrinti iki vientisos masės kartu su aguonomis ir datulių sirupu. Gautą masę dėti ant aviečių.
4. Viršaus užbaigimui, reikia šakutės. Su šakute, pirmojo sluoksnio uždėtis aukštus kraštus „temti” į vidurį, kad pasislėptų paskutinis sluoksnis, jei neišeina iki pačio vidurio, nieko tokio. Papuoškite likusiomis avietėmis torto centrą.
Laikyti šaldytuve per naktį, skaniausias valgyti šaltą.
Skanaus!
Parašykite komentarą