Ale humuso (avinžirnių) pica / Gluten free
Lengvai pagaminama pica iš „humuso”. Skonis puikus, sotumas garantuotas!
Sudėtis:
Padui:
250g avinžirnių
6 v.š sezamo sėklų
2 v.š eko extra vingin alyvuogių aliejaus
3 v.š citrinos sulčių,
1 a.š himalajų druskos.
Padažui
2 vnt pomidorų
pipirai
druska
Ant viršaus
1 avokadas (trintas)
citrinos sultys
rukola
poras
džiovinti pomidorai (naminiai)
pipirai
himalajų druska
lukštentos kanapių sėklos
Veiksmas:
- Vakare avinžirnius nuplauti, užmekti. Mirkyti 24val, kartais perplaunant.
- Į puodą pilti vandens ir virti kaip nurodyta ant pakuotės.
- Išvirus palikite kiaurasamtyje , kad nubėgtų vanduo.
- Sezamo sėklas pakepinkite apie minutę sausoje keptuvėje.
- Į kokteilinę dėkite avinžirnius, kepintas sėklas, alyvuogių alieju, citrinos sultis, druska ir sumaišyti iki vientisos masės.
- Aš maišiau su savo Zylute (1800w) iš Krinona, jungti ne programą,o greičius 1,2 ir 3 (padėjo gerai padaryti masę „kimštuvu”).
- Iš gautos masės su rankomis suformuoti apie 24cm dydžio picą.
- Gaminkite pomidorų padažą – 2 pomidorai, pipirai ir druska (padaryti padažą kokteilinėje).
- Paruoštą „picą” patepti pomidorų padažu.
- Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180temp, apie 35-40min (kepimo laiką reguliuokite pagal save, kad ji būtų tvirta).
- Iškepus picos padą, pagardinti.
P.s manėme, kad pagaminta pica labai trupės, tačiau ji buvo išties tvirta – nebyrėjo.
Skanaus!
Parašykite komentarą