Ale humuso (avinžirnių) pica / Gluten free

768 1024 Vegan Pipiras

Lengvai pagaminama pica iš „humuso”. Skonis puikus, sotumas garantuotas!

Sudėtis:

Padui:

250g avinžirnių

6 v.š sezamo sėklų

2 v.š eko extra vingin alyvuogių aliejaus

3 v.š citrinos sulčių,

1 a.š himalajų druskos.

Padažui

2 vnt pomidorų

pipirai

druska

Ant viršaus

1 avokadas (trintas)

citrinos sultys

rukola

poras

džiovinti pomidorai (naminiai)

pipirai

himalajų druska

lukštentos kanapių sėklos

Veiksmas:

  1. Vakare avinžirnius nuplauti, užmekti. Mirkyti 24val, kartais perplaunant.
  2. Į puodą pilti vandens ir virti kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Išvirus palikite kiaurasamtyje , kad nubėgtų vanduo.
  4. Sezamo sėklas pakepinkite apie minutę sausoje keptuvėje.

  1. Į kokteilinę dėkite avinžirnius, kepintas sėklas, alyvuogių alieju, citrinos sultis, druska ir sumaišyti iki vientisos masės.
  2. Aš maišiau su savo Zylute (1800w)Krinona, jungti ne programą,o greičius 1,2 ir 3 (padėjo gerai padaryti masę „kimštuvu”).

  1. Iš gautos masės su rankomis suformuoti apie 24cm dydžio picą.
  2. Gaminkite pomidorų padažą – 2 pomidorai, pipirai ir druska (padaryti padažą kokteilinėje).
  3. Paruoštą „picą” patepti pomidorų padažu.
  4. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180temp, apie 35-40min (kepimo laiką reguliuokite pagal save, kad ji būtų tvirta).
  5. Iškepus picos padą, pagardinti.

P.s manėme, kad pagaminta pica labai trupės, tačiau ji buvo išties tvirta – nebyrėjo.

Skanaus!

 

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!