Roti duona / pilno grūdo
Sudėtis:
250ml saldžios bulvės (saldžios bulvės masės)
250 ml spelta pilno grūdo (± 150ml kočiojant)
1 a.š himalajų druskos
Veiksmas:
Saldžiają bulvę išvirti vandenyje. Patikrinti ar išvyrė, galite su šakute besti į vidurį.
Išvirusę prapjoviau, leidau kelias minutes atvėsti (bet ne atšalti). Nulupau ir sutryniau blenderiu.
Bėriau miltus, druskos ir minkiau, kol nelipo prie rankų. Padalinau tešlą į 8 rutuliukų, kočiojau blyną (ploną) ir kepiau keptuvėjė be riebalų iš abiejų pusių.
Kiekvieną iškepusį dėti į indą ir su rankšluosčiu pridengti.
Dėkitė ką norite į vidų arba valgykite vieną.
Roti duoną valgėme su : daigintais lęšiais, daigintom mung pupelėm, trintu avokadu, pipirais, druska, citrinos sultimis, pomidorais, rukola ir poru.
Skanaus!
Ineta
Isbandziau, bet labai sausi blynai gavosi, nors viska dariau kaip parasyta, kazin ka ne taip padariau?
Pipiras
Sveiki 🙂 gal per plonai labai iškočiojote. Nes turėjo gautis gerai:))