Žirnių kepsneliai
Vakarienė tobula! Mano šeimai patinka kepsneliai iš ankštinės kultūros!
Sudėtis: 4 puod. žirnių
1 raudona paprika
50g špinatų
4cm poro pipirai,
himalajų druska Kepimui:
3 v.š kukurūzų/ tapijokos krakmolas (plius vandens 1 puod. vandens)
Manų kruopų (naudojau spelta)
eko rapsų aliejaus (Bionaturalis)
Garnyras – pomidorai, avokadas, kanapių sėklos (happyreal FOOD), rukola
Veiksmas:
Žirnius išmirkyti per naktį. Ryte išvirti ir dar šiltus susmulkinti S formos smulkintuvu. Papriką supjaustyti kubeliais, pakepinti keptuvėje (be riebalų). Susmulkinti špinatus ir porą. Smulkintus žirnius, papriką, porą, špinatus ir prieskonius (pagal skonį) sumaišyti kartu. Iš gautos masės formuoti kepsnelius. Krakmolą sumaišyti su vandeniu. Kepsnelius apvolioti krakmolo vandentyje, ir apvolioti manuose, dėti į įkaitintą keptuvėje su nedideliu kiekiu riebalų.
Pasiruošti garnyrą.
Skanaus!
Parašykite komentarą