Žirnių kepsneliai

1024 768 Vegan Pipiras

Vakarienė tobula! Mano šeimai patinka kepsneliai iš ankštinės kultūros! IMG_7789

Sudėtis: 4 puod. žirnių

1 raudona paprika

50g špinatų

4cm poro pipirai,

himalajų druska Kepimui:

3 v.š kukurūzų/ tapijokos krakmolas (plius vandens 1 puod. vandens)

Manų kruopų (naudojau spelta)

eko rapsų aliejaus (Bionaturalis)

Garnyras – pomidorai, avokadas, kanapių sėklos (happyreal FOOD), rukola

Veiksmas:

Žirnius išmirkyti per naktį. Ryte išvirti ir dar šiltus susmulkinti S formos smulkintuvu. Papriką supjaustyti kubeliais, pakepinti keptuvėje (be riebalų). Susmulkinti špinatus ir porą. Smulkintus žirnius, papriką, porą, špinatus ir prieskonius (pagal skonį) sumaišyti kartu. Iš gautos masės formuoti kepsnelius. Krakmolą sumaišyti su vandeniu. Kepsnelius apvolioti krakmolo vandentyje, ir apvolioti manuose, dėti į įkaitintą keptuvėje su nedideliu kiekiu riebalų.

Pasiruošti garnyrą.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!