Vyniotinis – plokštukas
Sudėtis:
Pagrindas: 1 1/4 puod. bertolo bertoletijų riešutų (goodnuts.lt)
1 1/4 puod. migdolų riešutų (goodnuts.lt)
3 v.š chia sėklų (happyreal FOOD)
žiupsnelis druskos
3 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus
2 v.š vandens
12 nat. datulių (datules.lt)
Pertepimas:
7 figos (goodnuts.lt)
1/2 ir 1/4 puod. razinų (goodnuts.lt)
Veiksmas:
Riešutus nuplauti ir palikti per naktį išdžiūti (geriausia palaikyti vandenyje 24val, tada išdžiovinti maisto džiovyklėje). Figas, razinas nuplauti ir palikti vandenyje per naktį (datules irgi palikite vandenyje, jei jos džiovintos būtų). Riešutus ir chia sėklas sumalti smulikintuvu, kavamale , kokteiline iki miltų (ar paliekant mažučius gabalėlius).Riešutus, datules (sutrintas iki pastos), chia, druską, aliejų ir vandenį sumaišyti kartu. Gautą masę iškloti kvadratu ant kepimo popieriaus.
Paruošti pertepimą. Figas ir razinas susmulkinti kokteilinę (galite ir kitu smulkintuvu. Gautą masę ištepti ant pirmojo sluoksnio.
Atsargiai susukti vynotinį su kepimo popieriaus pagalba.
Gautą vyniotinį įvynioti į kepimo popierių ir ne daug paspauti, kad būtų plokščias. Dėti į šaldytuvą per naktį. Ryte supjaustyti norimo dydžio.
Ypač skanus ilgiau pastovėjas, sutvirtėjas!
Skanaus!
Parašykite komentarą