Vyniotinis – plokštukas

768 1024 Vegan Pipiras

IMG_7773

Sudėtis:

Pagrindas: 1 1/4 puod. bertolo bertoletijų riešutų (goodnuts.lt)

1 1/4 puod. migdolų riešutų (goodnuts.lt)

3 v.š chia sėklų (happyreal FOOD)

žiupsnelis druskos

3 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus

2 v.š vandens

12 nat. datulių (datules.lt)

 

Pertepimas:

7 figos (goodnuts.lt)

1/2 ir 1/4 puod. razinų (goodnuts.lt)

Veiksmas:

Riešutus nuplauti ir palikti per naktį išdžiūti (geriausia palaikyti vandenyje 24val, tada išdžiovinti maisto džiovyklėje). Figas, razinas nuplauti ir palikti vandenyje per naktį (datules irgi palikite vandenyje, jei jos džiovintos būtų). Riešutus ir chia sėklas sumalti smulikintuvu, kavamale , kokteiline iki miltų (ar paliekant mažučius gabalėlius).Riešutus, datules (sutrintas iki pastos), chia, druską, aliejų ir vandenį sumaišyti kartu. Gautą masę iškloti kvadratu ant kepimo popieriaus.

IMG_7768

 

Paruošti pertepimą. Figas ir razinas susmulkinti kokteilinę (galite ir kitu smulkintuvu. Gautą masę ištepti ant pirmojo sluoksnio.

IMG_7767

Atsargiai susukti vynotinį su kepimo popieriaus pagalba.

IMG_7766

Gautą vyniotinį įvynioti į kepimo popierių ir ne daug paspauti, kad būtų plokščias. Dėti į šaldytuvą per naktį. Ryte supjaustyti norimo dydžio.

IMG_7765

Ypač skanus ilgiau pastovėjas, sutvirtėjas!

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!