Burokėlių – žirnių "plovas" arba karšta mišrainė

768 1024 Vegan Pipiras

Labai skanus buvo! Visiems patiko 🙂

IMG_20170114_154902

Sudėtis:
3 burokėliai (išvirti)
3 puod. žirnių virtų
1 a.š himalajų druskos
1 a.š pipirų
3 cm poro
1 puod. eko avižų dribsnių (livinn.lt)

1 v.š eko rapsų aliejaus (Bionaturalis)

nebūtina – 2 v.š sumaltų linų sėmenų (sumalti galite kavamale)

Veiksmas:
Burokėlius sutarkuoti. Žirnius susmulkinti smulkintuvu. Porus susmulkinti. Į įkaitusę su aliejumi keptuvę pilti porus ir pašildyti minutę. Taip pat į keptuvę pilti burokėlius ir „kepinti” kol neliks vandens nuo jų. Kai burokėliuose nebebus vandens tiek daug pilti žirnius ir išmaišyti. Berti maltus sėmenis, pipirus, druską, avižų dribsnius ir gerai išmaišyti. Palaikyti kelias minutes išjungus keptuvę, bet palikus ją ten pat šiltai bei uždengtą dangčiu.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!