Saulėgrąžų chalva
Begalo skani chalva, visa šeimynėle valgė, kaip pamišusi 😀
Sudėtis:
3 puodeliai saulėgrąžų
2 v.š agave sirupo (nebūtina)
0,5 a.š himalajų druskos (nebūtina)
Veiksmas:
- Saulėgrąžas gerai nuplauti, patikrinti ar visos gerai išgliaudytos.
- Užpilti verdančių vandenių (nuplikyti jas) ir nusausinti jas.
- Dėti į orkaitę, kepinti apie 10-15min, 180temp. Kol jos grąžiai pagels.
- Atvėsinti!
- Dėti į kokteilinę, aš naudojau Zylutę (ZYLE ZY858BL) savo.
- Į indą supilti saulėgrąžas – įjungiau 1,2 greiti ir su kimštuvo pagalba padariau per 2min chalva.
- Norintiems didesnio skonio dėkite sirupo ir druskos, gerai išmaišykite.
- Išimkite iš indo, dėkite į norimą formą, gerai suspauskite ir dėti į šaldytuvą keliom valandom.
- Pjaustikyte ir skanaukite!
Skanaus!
Parašykite komentarą