
Grikiai su morkomis
Kai turi grikių ir morkų namuose galima pasigaminti labai skanius pietus 🙂
Naturaliai be prieskonių!
Sudėtis:
1 puod. eko grikių kruopos (ekofrisa)
2 morkos
1 a.š eko alyvuogių aliejaus (Bionaturalis)
8 v.š naminio pomidorų padažo / galite naudoti eko pomidorų padažą (be priedų)
Patiekta su lukštentomis kanapių sėklomis (Hemper Oil) ir su petražolėmis (supergarden).
Gaminimas :
Grikiai
1 puod. eko grikių kruopos (ekofrisa)
2 puod. vandens
– grikius nuplauti ir virti vandenyje apie 15min.
Morkos
2 vnt morkų
– sutarkuotų šiaudeliais
– naudojau zaliavalgis.lt tarką skirtą morkoms ir burokėliams
Sutarkuotas morkas pakepinti su aliejuje apie 3-4min (kol suminkštės).
Į pakepintas morkas pilti pomidorų padažą, pašildyti 1-2min. , pilti grikius ir išmaišyti gerai.
Į lėkštę dėti jau paruoštas grikių kruopas. Ant viršaus berti kanapių sėklų lukštentų ir petražolių.
Skanaus!
Parašykite komentarą