Gluten Free – Blynų dienos šventei pasiruošta! (Avižų dribsnių blynai)

768 1024 Vegan Pipiras

IMG_20170124_145742

Blynų dienos proga blynai (gluten free)

Sudėtis:

0,5 banano

4 puod. avižų dribsnių (maliau iki miltu su kokteilinę)

1/2 razinų (goodnuts.lt)

2 v.š maltų linų sėmenų (susimalkite kavamale)

6 v.š vandens

druska

6 v.š eko tirpinto kokoso aliejaus

1 a.š soda

1 v.š RAW obuolių acto (Bioteka) / ar citrinos sulčių

3 v.š aguonų

3 puod. vandens

Papuošta:

Kakavos sviestas 30g ištirpintas vandens vonelėje ir išmaišytas gerai su 15g eko kakava (Naturela). Gausis vientisa graži masė, kuria galima lengvai aplieti. Taip pat goji uogomis (happyreal FOOD).

 

Veiksmas:

Pasidaryti „kiaušinį“ :2 v.š maltų linų sėmenų sumaišyti 6 v.š vandens, palikti kelias minutes pastovėti.

Razinas susmulkinti iki vientisos masės kartu su bananu ir įmaišyti gerai druską, alieju, aguonas, vandenį. Į gautą masę pilti 2 puodelius avižų miltus ir sodą nugesinta acte bei gerai išmaišyti. Pilti likusius avižų miltus ir gerai išmaišyti.

Išsitraukite keptuvę, gerai įtrinkite aliejumi, tada įjunkite įkaisti gerai. Kepimui naudoju 2-3 (viduriuką) temperatūros rėžimą.

Kepant blynus dėkite vienas šalia kito, bus traškesni.

Mes naudojome – CLOER 1620 – „Čirvinių“ blynų keptuvę. Jei jūsų nauja keptuvė, rekomenduojame jos pirmus du blynus išmesti!

Skanaus!

P.s daugiau patarimų kaip naudotis keptuvę galite rasti čia:

CLOER 1620

IMG_20170124_145756

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

error: Content is protected !!