Gluten Free – Blynų dienos šventei pasiruošta! (Avižų dribsnių blynai)
Blynų dienos proga blynai (gluten free)
Sudėtis:
0,5 banano
4 puod. avižų dribsnių (maliau iki miltu su kokteilinę)
2 v.š maltų linų sėmenų (susimalkite kavamale)
6 v.š vandens
druska
6 v.š eko tirpinto kokoso aliejaus
1 a.š soda
1 v.š RAW obuolių acto (Bioteka) / ar citrinos sulčių
3 v.š aguonų
3 puod. vandens
Papuošta:
Kakavos sviestas 30g ištirpintas vandens vonelėje ir išmaišytas gerai su 15g eko kakava (Naturela). Gausis vientisa graži masė, kuria galima lengvai aplieti. Taip pat goji uogomis (happyreal FOOD).
Veiksmas:
Pasidaryti „kiaušinį” :2 v.š maltų linų sėmenų sumaišyti 6 v.š vandens, palikti kelias minutes pastovėti.
Razinas susmulkinti iki vientisos masės kartu su bananu ir įmaišyti gerai druską, alieju, aguonas, vandenį. Į gautą masę pilti 2 puodelius avižų miltus ir sodą nugesinta acte bei gerai išmaišyti. Pilti likusius avižų miltus ir gerai išmaišyti.
Išsitraukite keptuvę, gerai įtrinkite aliejumi, tada įjunkite įkaisti gerai. Kepimui naudoju 2-3 (viduriuką) temperatūros rėžimą.
Kepant blynus dėkite vienas šalia kito, bus traškesni.
Mes naudojome – CLOER 1620 – „Čirvinių” blynų keptuvę. Jei jūsų nauja keptuvė, rekomenduojame jos pirmus du blynus išmesti!
Skanaus!
P.s daugiau patarimų kaip naudotis keptuvę galite rasti čia:
Parašykite komentarą