Rutuliukai ir grikių makaronai
Sudėtis:
3 v.š linų sėmenų (jau sumaltų kavamale)
9 v.š vandens 1,5 puod. žirnių (išvirtų)
1,5 puod. baltų pupelių (išvirtų)
3 v.š krapų (naudojau šaldytus)
2 morkos
1 a.š pipirų
0,5 a.š himalajų druskos
1 puod. kukurūžų (naudojau išvirtus, šaldytus – nuo vasaros)
1 pak. grikių makaronai (livinn.lt)
Rukola
Veikmas: Pasidarome „kiaušinį” – maltus linų sėmenis sumaišyti su vandeniu ir palikti pastovėti. Žirnius, pupeles susmulkinti S formos smulkintuvu. Morkas sutarkuoti (aš naudojau žaliavalgis.lt tarką šiaudeliais)
Smulkintus žirnius, pupeles, „kiaušinį”, prieskonius, tarkuotas morkas, kukurūzus ir gerai išmaišyti. Iš gautos masės daryti norimo dydžio rutuliukus. Dėti į ant kepimo popieriaus. Įkaitinti orkaitę, dėti kepimo skardą ir kepti apie 40min, 180temp.
Prieš baigiant virti išvirti grikius, kaip nurodyta ant pakuotės.
Į lėkštę dėti rukolos, rutuliukų ir grikių.
Skanaus!
danguole
o kiek kaloriju yra siame visame patiekale ?
Pipiras
Sveiki, neskaičiuojame tokio dalyko 🙂 Nežinau net.