Kokoso ir grikių miltų "scone" GLUTEN FREE
Paprasta, bet tokia soti 🙂
Sudėtis:
3 linų sėmenų kiaušiniai (kaip pagaminti rasite čia: )
9 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus
0,5 puod. eko kokoso cukraus (goodnuts.lt)
1 puod. kokoso miltų (goodnuts.lt)
1 puod. eko grikių miltų (Ekofrisa)
3 v.š aguonų
1 indelis liofilizuotų vysnių (supergarden.lt)
Viršus:
4 v.š liofilizuotų braškių miltelių (Supergarden.lt)
0,5 puod. vandens
1 v.š eko kokoso cukraus
2 v.š kokoso drožlių
Veiksmas:
Kokoso, grikių miltus ir cukrų sumaišyti kartu. Aliejų sumaišyti su „kiaušiniu” ir aguonomis. Sausają dalį sumaišyti su skystąja dalimi. Įmaišyti vyšnių. Turi gautis tvirta masė, jei nesulipo viskas pilkite papildomai vandens.
Iš gautos masės padaryti apskritimą, suploti ir supjaustyti į 12 lygių dalių. Dėti į kepimo skardą. Sumaišyti braškių miltelius su vandeniu ir patepti viršų. Ant viršaus berti cukraus ir kokoso drožlių.
Dėti į įkaitintą orkaitę, kepti 30-35min, 180temp.
Skanaus!
Parašykite komentarą