Šv. Patriko sodos duona (vegan versija)
Vegan Šv. Patriko sodos duona – pyragas
BE cukraus
Reikia:
275ml avižinio „kefyro” (recepto gale)
100ml konservuotų pupelių skysčio
1 lino sėmenų kiaušinis
2 v.š eko kokoso aliejaus tirpinto
0,5 a.š himalajų druskos
apie 600g spelta baltų miltų
2 saujos razinų
Veiksmas:
Razinas nuplauti gerai vandeniu ir nusausinti. Pasidarome kiaušinį – 1 v.š maltų lino sėmenų sumaišome su 3v.š vandens, paliekame pastovėti. Konservuotų pupelių skystį išplakti iki pūtų. Sumaišyti skistus produktus, vėliau atsargiai supilti skystį, gerai išmaišyti tešlą. Iš tešlos suformuoti apvalų kepalėlį ir dėti ant miltais pabarstytos skardos. Su peiliu įpjauti kryžiaus įpjovas. Kepti orkaitėje 200temp., 30-40min. arba kol gražiai apskrus. Iškepus ištraukti ir uždengti drėgnu rankšluosčių duoną. Palaukti kol atvės.
P.s Avižų „kefyras”
Reikia:
250ml avižinio pieno
25ml citrinos sulčių
Veiksmas:
Į pieną įpilti sulčių ir palaukti, kol pasikeis konsisntencija (iki 20min).
Skanaus!
Parašykite komentarą