Morkos druskų patale

1024 765 Vegan Pipiras

Mėgstame morkas, bet kokia jų forma. Tik vaikams žalių (visos) neduodame, kad neužspringų. 🙂

Norint pasidaryti skaniasias morkas Jums reikia:

Druskos apie 0,5kg ir 5 nedidelių plautų morkų.

Plautas morkas (naudojau nedideles eko iš Lidl Lietuva). Kodėl rinkausi plautas? Nes šiam produktui reikia būtent plautų švarių morkų. Jei gaminsite iš paprastų neplautų morkų, jums reikės lupti jas. O mes mėgstame valgyti pilną neskustą morką (juk vitaminai odelėje yra sveikiausi).

FullSizeRender-48

Į kepuvės dugną berkite druską ir ant viršaus dėkite sausaus morkas (dar kartą nuplautas vandenių, nusausintas)

FullSizeRender-49

Sudėjus morkas ant viršaus pilti druską tiek, kad pilnai būtų apipiltos (tam, kad druskos kiekis būtų užtektinas kepimui, kitaip morkos bus labai sūrios dėl per mažo druskos kiekio – jau išbandytą 😀 )

FullSizeRender-53

Kepimo indą dėti į įkaitusę orkaitę, kepti apie 1,5val – 180 temp., tačiau jei didesnės Jūsų bus morkos, galimas variantas, kad reikės ilgiau kepti. Mano nedidelės ir plonos buvo.

FullSizeRender-50

Iškepus palaukti kol atvės , tada nuvalyti druską nuo morkų.

Pjaustykite ir valgykite sumuštinius, darykite salotas, tinka prie bet kokių žalėsiu ar anktinės kultūros.

Skanaus!

FullSizeRender-52

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!