Saldi bulvė "batatas" kepta orkaitėje plius pomidorai!
Saldi bulvė?! Ar žinote?
Vienoje vidutinėje bulvėje yra daugiau nei 100% reikalingo vitamino A kiekio, 37% vitamino C, 16% vitamino B6, 10% pantoteno rūgšties (vitamino B5), 15% kalio ir 28% mangano. Taip pat mažesniai kiekiais rasite kalcio, geležies, magnio, fosfororo, cinko, tiamino (vitamino B1), vitamino E, riboflavino (vitamino B2) ir folio rūgšties (vitamino B9). Saldžiosios bulvės odelėje yra gausu maistinių skaidulų, flavanoido – kvercetino ir kalio, todėl ruošdamiesi valgyti šias bulves, paruoškite jas su odele!
(Iš internetinio puslapio straipsnio esančio sveika.lt)
Sudėtis:
1 saldi bulvė
alyvuogių aliejus
druska
Veiksmas:
Bulvę nuplauti (nelupti!!!) , supjaustyti 0,7-0,8mm storio. Patepti aliejumi ir pabarstyti druska. Įkaitinti orkaitę, dėti kepti 15-20min. 180temp.
Kol kepa, pasidarom garnyrą.
Sudėtis:
6 vyšniniai (ant šakelių) pomidorai
1 v.š pjaustytų krapų
2 stiebeliai svogūno laiškų,
Pipirai, druska
Veiksmas:
Supjaustyti pomidorus į 4 dalis, taip pat susmulkinti svogūno laiškus Sumaišyti su prieskoniais.
Dėti į lėkštę keptą bulvę, pomidorus.
Skanaus!
Visi produktai iš Lild lietuva
Parašykite komentarą