Traškūs čirviniai blynai (gaminami su avinžirnių skysčiumi)
Širdutės blynai, tai vafliai su avinžirniu skysčiu!
200ml avinžirnių skysčio (tai skystis likęs nuo virtų avinžirnių)
0,5 a.š druskos
2 v.š kokoso žiedų cukraus (goodnuts.lt)
1 ir 1/3 puod. avižų pieno
1 a.š sodos
1 v.š citrinos sulčių
1/4 puod. eko rapsų aliejaus
2,5 puod. spelta baltų miltų
Veiksmas:
Avinžirnių skystį suplakti kokteilinėje (1min – 4 greičiu, 1 min – 5 greičiu, 1min – 5 greičiu). Į avinžirnių skystį pilti avižų pieną, druską, cukrų, aliejų ir gerai išmaišyti. Sodą nugesinti su citrinos sultymis ir pilti į skystąją dalį. Sijoti miltus ir maišyti tešlą. Vaflinę (mano Cloe 1620 iš Krinona) patepti aliejumi, įkaitinti, dėti po šaukštą ir kepti. Kepimo temperatūra 2-3 viduriukas. Kepa labai gerai (p.s kaip tiksliai naudotis vaflinę rasite čia ).
Iškepus vaflius patepti kremu 2 bananai, 4 datulės, 1 a.š eko kakavos, suplakti kokteilinėje.
Papuošta šaldytomis šilauogėmis, bananais ir šilkmedžio uogomis.
Skanaus!
Parašykite komentarą