Grikių miltų širdutės su krapais (Gluten Free)
Kaip ir dauguma žinote, mūsų mėgiamiausi miltai yra baltų grikių miltų, nes tai miltai kurie yra patys sveikiausi, todėl gaminu iš jų. Eko žalių grikių miltus naudojame mes Ekofrisa.
Sudėtis:
3 obuoliai
0,5 a.š himalajų druskos
1/2 ir 1/4 puod. eko rapsų aliejaus (Bionaturalis)
3 puod. vandens
1 v.š sodos
2 v.š RAW obuolių acto (Bioteka)
3 puod. eko baltų grikių miltų (Ekofrisa)
3 v.š šaldytų krapų
Papildomai:
Migdolų varškė (visa)
2 v.š šaldytų krapų
pipirai
himalajų druska
citrinos sultys
liofilizuotos petražolės (supergarden.lt)
eko agurkas (Lidl)
Veiksmas:
Obuolius sutarkuoti sūrio tarka
Sumaišyti vandenį su aliejumi.
Nugesinta soda su actu ir įmaišyti į skystąją dalį.
Į skystąją dalį berti miltus, gerai išmaišant gautą masę
Įmaišyti kapus.
Keptuvę ištepti riebalais.
Įkaitinti keptuvę (naudojau Cloer) užstačius ant 1-2 viduriuko.
Pilti tešlos ir kepti, atsargiai atidaryti ir ištraukti blyną. Jei labai jums lips, tai patepti dar kelis kartus aliejumi keptuvę.
Blynus dėti vienas šalia kito, kad atvėstu.
Varkė – sumaišyti su druska, pipirais, citrinos sultimis. Gautą masę dėti į formelę – išimti. Ant viršaus berti petražolių.
Supjaustyti agurką, paserviruoti lėkštę.
Skanaus!
Parašykite komentarą