Čirviniai blynai (gluten free)

768 1024 Vegan Pipiras

FullSizeRender-28

Šeiminėlę norėjosi palepinti blynais. Blynais su mylimais grikių miltais ir avižų dribsniais.

Sudėtis:
20vnt aženo slyvų (goodnuts)
3,5 puod. vandens
1 puod. eko greitai paruošemų avižų dribsnių (Dobele)
2 puod. grikių miltų (Ekofrisa)
3 v.š aguonų
1 v.š RAW obuolių acto
1 v.š sodos
7-8 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus (Bionaturalis)

Plius šaldytos šilauogės, liofilizuoti žemuogių milteliai (supergarden.lt)

Veiksmas:
Avižų dribsnius sumalti kokteilinę iki miltų. Slyvas suplakti su vandeniu iki vientisos masės kokteilinę. Į indą pilti vandenį, aguonas, aliejų ir sodą nugesinta actu. Į skystąją dalį pilti grikių ir avižų miltus. Gautą masę gerai išmaišyti.

Keptuvę patepti tirpintu aliejumi ir tik tada įkaitinti ją. Nustačius 2-3 viduriuką. Bendri patarimai apie kepimą čia.

Patarimas :
1. Norint susukti juos reikia keptant nebetepti aliejumi, kad abi pusės atsiskirtu.
2. Jeigu norite tvirtų – tikrų blynų, tai prieš kepant naują blyną pateptike aliejumi.

IMG_20170129_105938 IMG_20170129_110051
IMG_20170129_110007 IMG_20170129_110127

Baigiant kepti palaukti kol atvės, sudėti į piramidę, berti šilauoges ir žemuogių milelius.

Skanaus!

FullSizeRender-29

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!