Čirviniai blynai (gluten free)
Šeiminėlę norėjosi palepinti blynais. Blynais su mylimais grikių miltais ir avižų dribsniais.
Sudėtis:
20vnt aženo slyvų (goodnuts)
3,5 puod. vandens
1 puod. eko greitai paruošemų avižų dribsnių (Dobele)
2 puod. grikių miltų (Ekofrisa)
3 v.š aguonų
1 v.š RAW obuolių acto
1 v.š sodos
7-8 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus (Bionaturalis)
Plius šaldytos šilauogės, liofilizuoti žemuogių milteliai (supergarden.lt)
Veiksmas:
Avižų dribsnius sumalti kokteilinę iki miltų. Slyvas suplakti su vandeniu iki vientisos masės kokteilinę. Į indą pilti vandenį, aguonas, aliejų ir sodą nugesinta actu. Į skystąją dalį pilti grikių ir avižų miltus. Gautą masę gerai išmaišyti.
Keptuvę patepti tirpintu aliejumi ir tik tada įkaitinti ją. Nustačius 2-3 viduriuką. Bendri patarimai apie kepimą čia.
Patarimas :
1. Norint susukti juos reikia keptant nebetepti aliejumi, kad abi pusės atsiskirtu.
2. Jeigu norite tvirtų – tikrų blynų, tai prieš kepant naują blyną pateptike aliejumi.
Baigiant kepti palaukti kol atvės, sudėti į piramidę, berti šilauoges ir žemuogių milelius.
Skanaus!
Parašykite komentarą