"Karšta" kynva (mėgstantiems aštriau)
Kynva (bolivinė balanda) yra ypač maistinga. Kynvoje yra subalansuotas rinkinys žmogui reikalingų amino rūgščių. Kynva lengvai virškinama. Ji pati neturi glitimo, todėl alergijos labai retos. Dėl šių savybių kynva pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Kaip aš paruošiu kynva?
Kynva nuplikau verdančiu vandeniu, perplaunu ir verdu kol pasidarys su uodegėlėmis. Tai užtrunka apie 15-20min.
Sudėtis:
1 puod. virtos eko kynvos trispalvės (Livinn.lt)
1 cukinija
2 salierų kotai
0,5 a.š kajeno pipiro (dėkite mažiau jei nemėgstate aštriai)
0,5 a.š himalajų druskos
0,5 a.š pipirų
sauja sultenės
3 v.š mielių dribsnių (naudojau su B12, žaliavalgis.lt)
Veiksmas:
Salierų kotus susmulkinti, cukiniją nulupti ir supjaustyti, tada pakepinti lašeliu riebalų. Pilti kynvą ir pašildyti su prieskoniais ir mielių dribsniais . Baigiant šildyti dėti sultenę ir išmaišyti.
Skanaus!
Parašykite komentarą