Saulėgrąžų ir sezamų "tahini" (tepukas)

1024 743 Vegan Pipiras

FullSizeRender7 FullSizeRender7b

Sudėtis:
2 puod. sezamo sėklų
2 puod. saulėgrąžų sėklų
3 v.š agave sirupo
0,5 a.š himalajų druskos

Veiksmas:
1. Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje (ne didelės ugnies/ maišant) 10min.
2. Saulėgrąžas nuplikyti verdančių vandenių, perplauti (būtinai patikrinkite ar saulėgrąžos netiri lukštų), dėti į įkaitintą 180temp. orkaitę ir pakepinti 10-15min, kol jos ne daug pakeps.
3.Atvėsinti sėklas!
4. Sezamo sėklas pilti į kokteilinę, nustatyti 1min ir 2 greičiu viską susmulkinti.
5. Ant viršaus pilti saulėgrąžas, nustatyti 1-2-3 greitį, 2min. su kimštuva pagalba smulkinti toliau.
6. Palaukti kelias minutes, kad atvėstų aparatas.
7. Tada įpilti agave sirupą, druską, taip pat su komštuvo pagalba 1-2-3 greičiu, 2min.
8. Palaukti kelias minutes.
9. Baigiant plakite dar 1min.
10. Gautą masę sudėti į stiklainį.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Atgaliniai pranešimai su “Saulėgrąžų ir sezamų "tahini" (tepukas)

  1. Saulėgrąžų ir sezamų „tahini“ (tepukas) | Vegan planeta
error: Content is protected !!