4m dukrytės gimtadienio tortas (1 variantas)
Tai vienas iš gimtadienio dukrytės tortų. Tikras princesės tortas – taip įvardino ji pati, nes jis toks rožinis – raudonas. 🙂
Sudėtis:
Padas:
1,5 puod. žalių grikių mirkytų 6-8val. (ekofrisa)
1,5 puod. greito ruošimo eko avižų dirbsnių (dobele)
30g eko šalto spaudimo kokoso aliejaus 30 vnt nat. datulių (datules.lt)
Viršus:
250g anakardžių riešutų (goodnuts.lt)
70g eko šalto spaudimo kokoso aliejaus
10 vnt nat. datulių (datules.lt)
2 puod. mėlynių (naudojau šaldytas)
1 puod. vandens
Papuošta:
Liofilizuotomis braškėmis ir liofilizuotų braškiū batonėlių (FRUPP)
Silpnai sūditi kokoso ritinėliai (Mixbox.lt)
Veiksmas:
Padas:
Grikius nusunkti su „pieno maišeliu”. Avižų dribsnius dėti į kokteilinę ir sumalti iki miltų (2 greitis, 1 min.), išpilti iš kokteilinės. 0,5 puod. grikių pilti į kokteilinę, taip pat datules, kokoso aliejų ir su grustuvo pagalba sutrinti iki vientisos masės (3 greitis, kelios minutės) . Gautą masę sumaišyti su likusiais grikiais. Dėti į norimą formą, prispausti.
Viršus:
Anakaržius, aliejų, datules, mėlynes, vandenį pilti į kokteilinę ir su grustuvo pagalba suplakti iki vientisos masės (3-4 greitis, kelios minutes). Gautą masę dėti ant pagrindo.
Turint viršutinę dalį, galima papuošti uogomis, batonėliais ir kokoso ritinėliais. Dėti į šaldiklį 4val, aš dėjau į šaldiklį per naktį. Prieš atvykstant svečiams išėmiau iš jo, palaukiau kol atsileis nuo šonų kelias minutes ir išėmiau iš formos. Šaltas jis ypač gaivus, valgėme kaip ledus!
Skanaus!
Parašykite komentarą