Pica iš lęšių ir avinžirnių pado (bemielė)
Kartais norisi ne tik picos, bet kad būtų maistinga, skani ir sveika!
Sudėtis:
Padas:
200g eko raudonų lęšių (bioteka)
200g eko avinžirnių miltų (bioteka)
1,5 puod. vandens
1 a.š himalajų druskos
1 a.š pipirų
3-4 v.š. pomidorų padažo (naminio)
1 a.š liofilizuoto baziliko (supergarden)
Viršus:
Keli pekino lapai
1 nedidelė cukinija
6 ridikėliai
sauja džiovintų morkų (supergarden)
1 v.š liofilizuotų krapų (supergarden)
pipirai
himalajų druska
Veiksmas:
Lęšius sumalti kavamale iki miltų. Avinžirnių miltus sumaišyti su lęšių miltais, druska ir pipirais. Į miltų mišinį pilti vandenį, gerai išmaišyti, gautą masę dėti ant kepimo popieriaus 0,7mm pločio. Viršų patepti padažu, berti baziliką. Dėti į 180temp. įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25-30min. Kol pica kepa, pasiruošti viršų.
Cukiniją supjaustyti „makaronais” su daržovių pjaustykliu (juodos spalvos). Jis super dalykas, su juo galima gaminti ne tik ant picos cukinijos „makaronus”, bet ir visur kitur kur norisi jų. Su šiuo pjaustyklių supjausčius net vaikai kurie nevalgo cukinijos – mielai valgys, nes jos skonis visiškai kitoks nei pjaustyta peiliu. Rekomenduojame įsigyti žaliavalgis.lt.
Ant iškeptos picos dėti pjaustytą pekino kopūstą, cukinijos „makaronus” , morkas, ridikėlius, berti krapus, pipirus ir druską.
Skanaus!
Parašykite komentarą