Žalių grikių miltų "duona" kitaip = du skirtingi sumuštiniai
Žalių grikių miltus mes pamėgome labai, nes su jais viską pagaminti galima. Šį kartą kepėme duoną širdučių blynų keptuvėje.
Sudėtis:
2 v.š maltų linų sėmenų 6 v.š vandens
5 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus
2,5 puod. vandens
3 puod. eko baltų grikių miltų (Ekofrisa)
2 v.š raw obuolių acto (Bioteka)
1 v.š sodos
0,25 a.š „Flor de sal” druskos (druskosnamai.eu)
Veiksmas:
Sėmenys sumaišyti su vandeniu, palikti pastovėti kelias minutes. Kokoso aliejų sumaišyti su vandeniu, linų sėmenių mišiniu, druska. Sodą nugesinti su actu ir pilti į skystąją dalį. Į masę pilti miltus ir gerai išmaišyti. Ištepti aliejumi ir įkaitini cirvinių blynų keptuvę. Kepiau 2-3 viduriuke. Prieš kiekvieną blyną dedant tepiau aliejumi, kad nepriliptu. Blynų gavosi ±12 vnt.
Blynus valgėme kiek kitaip. T.y mes norėjome sumuštinių, tai gaminom juos su tokiais blynais. 😀
Pirmas variantas buvo:
Trintas avokadas
Pomidoras
Garuose virti konservuoti avinžirniai (Bonduelle)
Lukštentos kanapių sėklos (HemperOil)
Pipirai
„Inka sunsalt” druska (druskosnamai.eu)
Antras variantas:
Trinti garuose virti konservuoti avinžirniai (Bonduelle)
Trintas / pjaustytas avokadas
Salieras
Pipirai
„Inka sunsalt” druska (druskosnamai.eu)
Skanaus ieškant savo derinukų!
Parašykite komentarą