Avinžirnių sumuštinis plius morkos ir žirneliai
Gamindama valgyti visada smalsu yra ir vaikučiams. Todėl dažnai leidžiu jiems žiūrėti / padėti. Todėl ne išimtis kas lieka už kadro. Šį kartą mažiesiams mano pagalbininkams buvo ypač smasu pažiūrėti kas yra šiame pakelyje. Pagamtė labai apsidžiaugė, nes jie mėgsta žirnelius ir morkas. 🙂
Šį kartą norėjosi ypač daug žirnelių su morkomis prie sumuštinio.
Sudėtis:
Ruginė duona (naminė)
1 pak. šaldytų morkų – žirnelių pakelio (bonduelle)
1 a.š liofilizuotų krapų (supergarden.lt)
1 pak. garuose virtų avinžirnių (bonduelle)
0,5 a.š himalajų druskos
2 v.š. sezamo sėklų
50g špinatų
Veiksmas:
Avinžirnius sutrinti šakute, įmaišyti smulkintus špinatus, druską ir sezamo sėklas. Gautą masę tepti ant duonos.
Šaldytas morkas – žirnelius pašildyti keptuvėje (be riebalų) su dangčiu apie 3min. Dėti į lėkštę ir berti krapus.
Skanaus!
Parašykite komentarą