Ypač gardūs čeburekai, vienas, du ir nebėra
Reikia:
Tešlai
250 ml šalto vandens
50 ml saulėgrąžų aliejaus
0.5 a.š. druskos
0,5 a.š sodos
50ml citrinos
speltos miltų, tiek kiek prireiks padaryti elastinę tešlą (apie 1250ml)
Įdarui:
0,5 raudonųjų lęšių picos pado
1 paprika
4 cm poro
druskos
pipirų
Veiksmas:
Įdaras: Lęšių padą, porus supjaustyti. Papriką supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Viską sumaišyti kartu berti druskos, pipirų ir išmaišyti.
Iš nurodytų produktų užminkome elastingą tešlą, padaliname į kelias dalis. Iškočiojame,tik labai plonai nekočiokite, kad nesuplyštų. Išspaudžiame apskritimus. Į vidurį dedame įdaro, suspaudžiame kraštus šakute.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame mūsų paruoštus čeburekus ir kepame kiekvieną pusę iki auksinės spalvos, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingi riebalai.
Skanaus!
Parašykite komentarą