Vynuogių plovimas / šaldymas (patarimai)

768 1024 Vegan Pipiras

Norint išlaikyti vynuoges gražias, kokybiškas, visos jos yra apdorojamos pesticidų ir kitų teršalų. Todėl mūsų šeima jų neperkam dažnai, tačiau atradus jų pigių pvz. 7kg už 3e, tikrai verta imti!

Vynuoges valgome nuplautas, džioviname (apie tai čia) ir žinoma šaldome!

Smiley face

1 apdorojimo būdas:

a) Vynuogių gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Paliekant vynuoges ant kekės.

b)  Vynuoges sudėti į didelį indą.

c)  Ant vynuogių pilti 1-3 v.š valgomos sodos (priklausomai nuo vynuogių kiekio)

d) Į indą pilti šalto vandens, kad viskas gerai apsemtų. Pamaišyti atsargiai. Palikti vynuoges 24valandas mirkti vandenyje! Soda per tą laiką atliks labai gerą „darbą” iš vynuogės liks švarios.

Svarbu atminti :  nepalikite ilgiau „sodos vandenyje” daugiau nei 24val, nes jos bus su sodos skoniu!!!

e) Po 24 valandų vynuoges ištraukite iš „sodos vandens”, preplaukite.

2 apdorojimo būdas:

a) Vynuogių gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Paliekant vynuoges ant kekės.

b)  Vynuoges sudėti į didelį indą.

c)  Ant vynuogių pilti 1-2 v.š praskiesto indų ploviklio „Dish drops”.

d) Į indą pilti šalto vandens, kad viskas gerai apsemtų. Pamaišyti atsargiai. Palikti vynuoges per naktį mirkti vandenyje!

e) Po nakties vynuoges gerai išplaukite!

Paruoštas vynuoges galite skanauti vienas, dėti ant košės ir pan. Taip pat likusias vynuoges sudėti į šaldymo indelį ir dėti į šaldiklį. Jos bus nuostabaus skonio, galėsite mėgautis ilgiasnį laiką.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!