Dieviškas burgeris
Nors receptas nuo Velykų, tačiau burgeris buvo mums tobulas! Burgerių dieną reikia turėti.
Kepsneliams:
500g avinžirnių – mirkytų 24val, išvirtų ir susmulkintų kokteilinėje.
Du skoniai:
1. Puse paruoštų avinžirnių 50g jaunų špinatų 5 cm poro pipirai druska „Flor de sal” (druskosnamai.eu) 2 v.š liofilizuotų krapų (supergarden.lt)
2. Puse paruoštų avinžirnių 0,5 paprikos 1 a.š rūkytos parikos (smokeland.eu) 5 cm poro pipirai druska „Flor de sal” (druskosnamai.eu)
Saltom:
Pekino kopūstas
agurkas
svogūno laiškai
špinatai
druska „Inka sunsal” (druskosnamai.eu)
Kiti priedai:
Duonelė – daržovių su morkomis ir burokėliais (Gardėsis)
Anakardžių tepamas sūris/ sūrelis (tobulas!)
Veiksmas:
Kepsneliams
Vieną ir kitą kepsneliams skirtus produktus susmulkinti, suminkyti į dvi skirtingas mases. Formuoti ledų šaukštu kepsnelius, dėtu į įkaitusę orkaitę 180temp., kepti apie 40min.
Salotų produktus susmulkinti, išmaišyti!
Daryti burgerį:
Duonelę padalinti į dvi dalis ir tepti anakardžių sūrį, ant vienos iš dalies dėti salotas, kepsnelius 2 skirtingų skonių (truputi paspausti juos) ir vėl dėti duonelę.
Skanaus!
Parašykite komentarą