Avinžirnių kepsneliai su troškintais kopūstais

1024 765 Vegan Pipiras

Sudėtis:
1 pak. avinžirnių (500g)
1 cukinija
0,5 poro
2 a.š druskos „Kala namak” (druskosnamai.eu)
1,5 puod. eko pilno grūdo avižų dirbsnių (Dobele)
50g jaunų špinatų
kepimui – eko rapsų aliejaus

Troškinimui:
1 nedidelio šviežio kopūsto
0,5 poro
500g morkų
druskos „flor de sal” (druskosnamai.eu)
pipirų mišinio

Veiksmas:

Avinžirnius užmergti vandeniu 24 val. Gerai nuplauti, kad vanduo liktų švarus. Nupilti vandenį ir dėti į S formos smulkintuvą, susmulkinti iki vientisos masės.

Gautą avinžirnių masę pilti į indą, kartu su tarkuota šiaudeliais cukinija, smulkintus porus, druska, 1 puod. avižų dribsnių, smulkintais špinatais ir gerai išminkyti. Daryti norimo dydžio kepsnelius. Įkaitinti keptuvę su riebalais. Kepsnelius apvolioti avižų dribsniuose (0,5 puod. likučiu) ir dėti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.

Morkas sutarkuoti smulkiasne tarka (per kombainą), porus susmulkinti. Kopūstus sutarkuoti su smulkintuvu (pasirinkus 2mm storį). Dėti į puodą su 2 v.š vandens ir „troškinti” viską kartu apie 5min, kol suminkštės, dėti druskos, pipirų išmaišyti.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Avinžirnių kepsneliai su troškintais kopūstais

      1. Avinžirnių kepsneliai su troškintais kopūstais | Vegan planeta
      error: Content is protected !!