Avinžirnių kepsneliai su troškintais kopūstais
Sudėtis:
1 pak. avinžirnių (500g)
1 cukinija
0,5 poro
2 a.š druskos „Kala namak” (druskosnamai.eu)
1,5 puod. eko pilno grūdo avižų dirbsnių (Dobele)
50g jaunų špinatų
kepimui – eko rapsų aliejaus
Troškinimui:
1 nedidelio šviežio kopūsto
0,5 poro
500g morkų
druskos „flor de sal” (druskosnamai.eu)
pipirų mišinio
Veiksmas:
Avinžirnius užmergti vandeniu 24 val. Gerai nuplauti, kad vanduo liktų švarus. Nupilti vandenį ir dėti į S formos smulkintuvą, susmulkinti iki vientisos masės.
Gautą avinžirnių masę pilti į indą, kartu su tarkuota šiaudeliais cukinija, smulkintus porus, druska, 1 puod. avižų dribsnių, smulkintais špinatais ir gerai išminkyti. Daryti norimo dydžio kepsnelius. Įkaitinti keptuvę su riebalais. Kepsnelius apvolioti avižų dribsniuose (0,5 puod. likučiu) ir dėti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.
Morkas sutarkuoti smulkiasne tarka (per kombainą), porus susmulkinti. Kopūstus sutarkuoti su smulkintuvu (pasirinkus 2mm storį). Dėti į puodą su 2 v.š vandens ir „troškinti” viską kartu apie 5min, kol suminkštės, dėti druskos, pipirų išmaišyti.
Skanaus!
Parašykite komentarą