Žaliųjų lęšių rutulėliai
Sudėtis:
500g žalių lęšių
2 a.š druskos „Flor de sal” (druskosnamai.eu)
3 v.š krapų (šviežių / šaldytų)
50g svogūno laiškų
3 a.š rukytos paprikos miltelių (smokeland.eu)
2 v.š eko alyvuogių aliejaus
Salotoms:
Pekino kopūstas
Sultenė
Konservuoti kukurūzai
Svogūno laiškai
Pipirai
Druska „Flor de sal” (druskosnamai.eu)
Agurkas
Veiksmas:
Lęšius užmergti per naktį (bent 6val), nuplauti, nusausinti ir dėti į S formos smulkintuvą, susmulkinti iki vientysos masės. Į gautą masę dėti druskos, krapų, smulkintų svogūno laiškų, paprikos miltelių (1 a.š pasilikti vėliau) ir sumaišyti. Iš masės daryti rutuliukus norimo dydžio, dėti ant kepimo popieriaus, viršų patepti aliejumi ir apiberti paprikos milteliais. Rutulėlius dėti į įkaitintą orkaitę 180temp, kepti 20-25min!
Kol kepa pasiruošti salotas!
Skanaus!
Parašykite komentarą