Ruošiamės žiemai – persikai / nektarinai

1024 765 Vegan Pipiras

Vasara ne tik arbūzo metas, tačiau ir mano megiamiausių vaisių – persikų, abrikosų ir nektarinų metas. Tokiu metu turiu būtinai pasirūpinti žiemai atsargomis! Gavus savaitinę – vaisių dėžę iš Snackbox.lt  su daugybę nektarinų ir persikų,  nedvėjojau ir ėmiau šaldyti! Svarbiausia : vaisiai turi būti gerai prinokę!

Nektarinus / persikus geriai nuplauti, nusausinti. Perpjauti pusiau ir išimti kauliuką.
 
Iš šaldiklio ištraukti stalčių ir sudėti vaisius, kad nesiliestu vienas su kitu. Aš palikau per naktį, tačiau viskas priklausoma nuo šaldiklio šaldymo jėgos, jei gerai šaldo, tai tikrai nebūtina laikyti per naktį. Aš palikau, nes tiesiog užmiršau juos. 😀

Sušalusius vaisius reikia sudėti  į šaldikliui skirtą indelį / maišelį. Tokius vaisius galima laikyti iki kitos vasaros, tik svarbu jų neatitirpinti. Prieš naudojant galite palikti kambario temperatūroje iki 15min, kad šaltukas išeitų. Dėkite į kokteilius, pyragus ar bet kur kitur!
Skanaus!
 

P.S Tokiu būdu vaisius šaldant nesulips į vieną „guzulą“, o esant poreikiui galėsite naudoti po vieną puselę!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Atgaliniai pranešimai su “Ruošiamės žiemai – persikai / nektarinai

  1. 8 variantai pusryčiams su vaisių „tyrele“ | Vegan Pipiras
error: Content is protected !!