Avinžirnių kepsneliai su salotomis
Sudėtis: 500g avinžirnių
2 a.š pipirų
2 a.š druskos „kala namak” (druskosnamai.eu)
4 vnt morkų
6 cm poro
2 a.š baziliko
Salotom:
1 kininio kopūsto
0,5 agurko ilgavaisio (Kietaviškių)
2 pak. liofilizuotų kukurūzų (Frupp)
2 v.š krapų
0,5 a.š druskos „Inka sunsal” (druskosnamai.eu)
pundelis svogūno laiškų
Veiksmas: Avinžirnius išmirkyti per naktį. Ryte gerai nuplauti, išvirti. Avinžirnių skystį nupilti (panaudokite kituose receptuose „kiaušiniams”). Į kokteilinę pilkite avinžirnius 1 puod. vandens (nuorivo) ir su grustuvo pagalba padaryti iki vientysos masės. Gautą avinžirnių masę pilti pipirų, druskos, baziliko smulkinto poro ir tarkuotas morkas. Paimti ledų šaukštą ir ir formuoti su juo kepsnelius. Kepti orkaitėje apie 20-25min, 180temp.
Kopūstą, svogūno laiškus ir agurką supjaustyti. Į salotas įmaišyti krapų, druskos ir kukurūzų.
Skanaus!
Parašykite komentarą