Gaivus – saldus tortas (šaldiklyje)
Sudėtis:
Pagrindui reikia:
1 puod. žalių grikių (mirkytų per naktį vandenyje)
1 puod. kokoso drožlių
200g datulių pastos (datules.lt)
1/4 puod. vandens
Viduriukas:
270g anakardžių (mirkytų per naktį vandenyje)
200g datulių pastos (datules.lt)
1/4 puod. vandens
1 puod. kokoso drožlių
50g eko kokoso aliejaus (Bionaturalis)
2 a.š eko kakavos (Naturela)
Papuošta – šaldytomis šilauogėmis
Veiksmas:
Datulių pasta susmulkinti kartu su vandeniu S formos smulkintuve. Sumaišyti su kokoso drožlėmis ir nuplautais / nusausintais grikiais. Gautą masę dėti į norimą formą ir prispausti.
Anakardžius nerplauti/ nusausinti ir dėti į S formos smulkintuvą kartu su datulių pasta, vandeniu, kokoso aliejumi ir kakava. Gautą masę sumaišyti su kokoso drožlėmis ir dėti ant pagrindo. Viršų papuošti šilauogėmis. Dėti į šaldiklį 2-4val. Ištraukti, palaikyti 10-15min ir ištraukti iš formos.
Skanaus!
Parašykite komentarą