Vegan kmynų sūris (omg!)
Sudėtis:
300g anakardžių riešutų
vandens
3 v.š eko mielių dirbsnių su B12 (Zaliavalgis.lt)
0,5-1 a.š Inka sunsalt druskos (druskosnamai.eu)
2 v.š kmynų
2 v.š citrinos sulčių
Veiksmas:
Anakardžiai turi būti mirkyti 24val, tada nuplauti. Dėti į kokteilinę anakardžius, druską, mielių dirbsnius, citrinos sulčių, pilti vandens tiek, kad būtų iki anakardžių viršaus. Išplakti iki vientisos masės, pilti kmynus ir dar kartą paplakti 30s. Gautą masę pilti į keptuvę ir šildyti apie 4-6min, kol išgaruos vanduo intensyviai maišant. Pilti „sūrį” į norimą indą, palaukti kol atvės, tada galima dėti į šaldytuvą per naktį. Kol sustings.
Naudoti : ant duonos, į salotas, ant picos ir dar daug kur!
Skanaus!
Asta
Nuostabus receptas, nudziugau radusi. Tuojau pat bandysiu;)
Asta
Nuostabus receptas, nudziugau radusi.
Pipiras
Sėkmės bandymuose :))