Sviestinių pupelių kepsneliai
Kepsneliai paprastai, bet ne prasti!

Reikia:
Kiaušiniui:
2 v.š maltų lino sėmenų sumaišome su 6v.š vandens, paliekame pastovėti / Daugiau kuo galima pakeisti kiaušinį galite rasti čia
250g sviestinių pupelių (mirkytų 12-24val)
1 jauna cukinija
Prieskoniai:
0,5 a.š himalajų druskos
1 a.š pipirų
0,5 a.š rūkytos paprikos miltelių,
0,5 a.š maltos ciberžolės
Apvoliojimui:
Saulėgrąžų pieno likučiai arba maltomis saulėgrąžomis
Vaikams : Virti spalvoti makaronai!
Veiksmas:
Pupeles išvirti ant garų (tinka ir vandenyje). Cukiniją sutarkuoti šiaudeliais (naudojau šią tarką iš zaliavalgis.lt). Pupeles nusausinti, dėti į S formos smulkintuvą ir susmilkinti iki vientisos masės. Gautą masę pilti į dubenėlį, taip pat ir tarkuotą cukiniją, pastovėjusį linų sėmenų kiaušinį, dėti prieskonius ir gerai išmaišyti tešlą. Formuoti „kepsnelius”, apvolioti saulėgrąžose ir kepti iš abiejų pusių su nedideliu kiekiu aliejaus aliejuje.
Patiekta su pekino kopūstu, kepintais baltais pievagrybiais, špinatais, pomidorais (bazilikas, druska, pipirai, moliūgų aliejumi), svogūno laiškais.
Vaikams : makaronai, kepsneliai, pievagrybiai, pomidorai, svogūno laiškai, pipirai ir druska.
Skanaus!
Parašykite komentarą