"Grill" paprikos humusas! Skonis kažkas nerealaus!
Norint pagaminti tokio tipo humusą, būtina grill papriką. Galite grill’inti gamtoje arba grill’inti ant dujų!
Taigi pagrindinis akcentas šio humuso yra 1 paprika! Todėl svarbiausia pasiruošti ją tinkamai! Papriką nuplauname, nusausiname, dedame ant dujinės (vidutinės ugnies dydžio) įjungiame didžiausią ugnį ir „grill’inam” kol pajuoduos, juoduoja ne greitai, tačiau stebėkite ir vartykite į visas puses, kuo daugiau juodumo bus, tuo ji skanesnė bus!
Turint juodą angliuką, ją reikia nulupti! Išimti sėklas!
Humuso receptas:
1 raudona paprika (GRILL)
2 puod. virtų avinžirnių (mirkyti vandenyje 24val, gerai nuplauti, virti 1val.)
1 a.š eko rupios druskos „Alpen bergkern” (druskosnamai.eu)
0,5 a.š maltų pipirų mišinio
0,5 a.š kajeno miltelių
3 v.š naturalių sezamo sėklų
3 cm poro (žaliosios dalies)
Papuošta: Alyvuogių aliejus, paprikos milteliai, mailti pipirai
Veiksmas:
Viską dedame į S formos smulkintuvą ir smulkiname iki vientisos masės. Užtruksite 3-4min, kol masė gaus vientisa ir suminkštėjusi!
Dėti į lėkštę, su šaukšteliu padaryti duobeles ir berti prieskonių (papuošimui)
Humusą galite nauditi bet kur, su daržovėmis tempti, ant trapučio, duonos, su kepsneliu, suktiniui, kebabui, gruzdintom bulvytėm, picai ir kita. Jo panaudojimas ypač didelis!
Sėkmės ieškant skaniausio varianto!
Parašykite komentarą