Avinžirnių "mėsa"

1024 765 Vegan Pipiras

Receptukas labai paprastas, tačiau skonis geras. Galimybė panaudoti labai plati.

Sudėtis:
2 puod. išmirkytų avinžirnių (24val, gerai nuplauti / nusausinti)
1,5 puod. vandens
1 a.š druskos „Kala namak” (druskosnamai.eu)
1 a.š pipirų
0,5 a.š kimino (nemalto)
2 a.š paprikos miltelių
3 v.š mielių dirbsnių

Veiksmas:
Avinžirnius, mielių dribsnius, prieskonius dėti į kokteilinę, užpilti vandeniu ir plakti iki vientysos masės. Gautą masę pilti į keptuvę. Ant vidutinės ugnies „šildyti”, kol masė gausis vientisa. Nepamirškite maišyti visą laiką.

Gautą masę dėti į norimą indą. Palaikyti kambario temp. kol visiškai atvės. Masė gausis labai tvirta. Galima tada supjaustyti.

Iš tokio tipo „mėsos” lengvai galite pasigaminti kepsnelius!

Sudėtis:
3 v.š tapijokos krakmolo
1 puod. vandens
1/2 puod. pilno grūdo spelta miltų
Aliejaus kepimui

Veiksmas:
Supjaustyti norimo dydžio kepsnelius. Krakmolą sumaišyti su vandeniu. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Kepsnelius merkti į vandenį, apvolioti miltais, dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Avinžirnių "mėsa"

      1. Avinžirnių „mėsa“ | Vegan planeta
      error: Content is protected !!