![](http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/09/IMG_6034_Fotor1-1024x765.jpg)
Avinžirnių "mėsa"
Receptukas labai paprastas, tačiau skonis geras. Galimybė panaudoti labai plati.
Sudėtis:
2 puod. išmirkytų avinžirnių (24val, gerai nuplauti / nusausinti)
1,5 puod. vandens
1 a.š druskos „Kala namak” (druskosnamai.eu)
1 a.š pipirų
0,5 a.š kimino (nemalto)
2 a.š paprikos miltelių
3 v.š mielių dirbsnių
Veiksmas:
Avinžirnius, mielių dribsnius, prieskonius dėti į kokteilinę, užpilti vandeniu ir plakti iki vientysos masės. Gautą masę pilti į keptuvę. Ant vidutinės ugnies „šildyti”, kol masė gausis vientisa. Nepamirškite maišyti visą laiką.
Gautą masę dėti į norimą indą. Palaikyti kambario temp. kol visiškai atvės. Masė gausis labai tvirta. Galima tada supjaustyti.
Iš tokio tipo „mėsos” lengvai galite pasigaminti kepsnelius!
Sudėtis:
3 v.š tapijokos krakmolo
1 puod. vandens
1/2 puod. pilno grūdo spelta miltų
Aliejaus kepimui
Veiksmas:
Supjaustyti norimo dydžio kepsnelius. Krakmolą sumaišyti su vandeniu. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Kepsnelius merkti į vandenį, apvolioti miltais, dėti į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių.
Skanaus!
Parašykite komentarą