Virtų avinžirnių kepsneliai
Sudėtis:
1 pak. avinžirnių (500g)
1 v.š paprikos miltelių
1 a.š ciberžolės
1 a.š kario miltelių
1 a.š druskos „Alpen Bergher” (druskosnamai.eu)
6 cm poro
2 v.š krapų
3 v.š tapijokos krakmolo
Aptepta – aliejumi (nebūtina)
Kalafijoras
Apiberta „Black lava” druska (druskosnamai.eu)
Daug pomidorų
Druska „Sweet salt” (druskosnamai.eu)
Pipirai
Saulėgrąžų grietinė
Krapai
Veiksmas:
Avinžirnius mirkyti 24 val, gerai nuplauti ir išvirti. Pilti į kombainą avinžirnius, prieskonius, krakmolą ir sumaišyti S formos smulkintuvu iki vientisos masės.
Gautą masę dėti su „ledų” šaukštu ant kepimo popieriaus, kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min 180temp.
Kalafijorą nuplauti, supjaustyti norimo dydžio ir apvirti ant garų.
Pomidorus supjaustyti, berti prieskonius, grietinę ir išmaišyti.
Į lėkštę dėti kepsnelius, apvirtus kalafijorus (ant viršaus berti druskos), šalia dėti pomidorus.
Skanaus!
Parašykite komentarą