Bulvių ir cukinijos blynai
Nuo vaikystės man asmeniškai bulvių blynai visada patiko, nes valgydavau ją su daug grietinės. Šį kartą pasidalinsiu receptu kuriame naudojau bulves, cukiniją ir žinoma valgėm su saulėgrąžų grietinę. Bulves „tarkavau” , o cukiniją spaudžiau su Foodmatic lėtaeigę sulčiaspaudę. Tokio tipo maistą rekomenduoju valgyti tik pietums.
Receptas:
2kg bulvių
1 labai didelė cukinija (maniau naudosiu dvi, tačiau užteko pilnai ir vienos)
4 v.š miltų (aš naudojau grikių)
1 a.š druskos „alpen bergher” (druskosnamai.eu)
Kepimui – aliejaus (naudojau eko rapsų)
Grietinė – Saulėgrąžų
Veiksmas:
Bulves nuskusti ir sulčiaspaudės pagalba padaryti tarkius. Cukiniją supjaustyti gabalėliais, dėti į sulčiaspaudę ir iš jos išspausti sultis, naudosime mes tik išspaudas.
Bulves sumaišyti cukinija, druska ir miltais. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, pilti blynų masę. Kepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Iškeptus blynus valgėme su grietinę. Skanu ir paprasta.
Skanaus!
Parašykite komentarą