Orkaitėje kapti žiedinio kopūsto gabalėliai
Ypač paprastai gaminami žiedinio kopūsto gabalėliai. Mums ypač skanu, galima suvalgyti vienus iš karto arba pridėti kitų skanėstų!
Sudėtis:
1 žiedinis kopūstas
2 v.š citrinos sultys
1 v.š alyvuogių aliejus
druska „Alpen berghern”
rūkyta paprika (vengiantiems jos, rinkitės saldžios paprikos miltelius arba pipirus)
300g šparaginių pupelių
Saulėgrąžų grietinė
Kanapinė (Kanapių druska)
Veiksmas:
Žiedinį kopūstą supjaustyti griežinėliais (apie 1cm sorio). Dėti ant kepimo popieriaus. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, ištepti žiedinį kopūstą. Ant kopūsto viršaus berti druską, rūkytos paprikos miltelius. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-25min.
Šparagines pupeles nuplauti, nupjauti galiukus ir grilinti, kaip grilinti rasite čia.
Į lėkštę dėti žiedini kopūstą, šparagines ir grietinę (ant viršaus kanapinę).
Skanaus!
Parašykite komentarą