Žirnelių ir morkų draugystė / tobula!
Receptas iš vaikystės, kas mane sužavėjo savo skoniu. Tikriausiai ne esu skaniasnio dalyko ragavusi būdama kaime, ką galėčiau pagaminti maitinantis veganiškai.
Sudėtis:
1 ind. konservuotų žirnelių
600g morkų
druska „alpen berghern”
6 v.š miltų (tinka bet kokie, kas gali sutraukti vandenį)
Veiksmas:
Morkas nuskusti ir sutarkuoti. Aš naudojau tokio šiaudelių formos (zaliavalgis.lt) , nes man morkos pačios skaniausios su ja. Tarkuotas morkas dėti į keptuvę / troškintuvą įpilti šaukštą vandens, uždengti dangčiu ir pašildyti, kol jos pakeis spalvą (tai truks iki 5min). Į morkas dėti nusausintus žirnelius, berti druską, uždengti dangtį ir troškinti 5min. Miltus sumaišyti su 1/4 puod. vandens. Miltų masę pilti į troškinamas morkas, papildomai pilti vandens iki morkų. Pamaišyti ir palikti troškinti 5min.
Skanaus!
P.s skanu valgyti vieną, tačiau šį kartą skanavome su virtais grikiais ir sezamo sėklomis.
Parašykite komentarą