Makaronai su "sūriu"
Mėgdavau ir dar dabar atsimenu, kaip skaniai valgydavau makaronus su sūriu. Žinoma šiuo metu negaminame tokio patiekalo, tačiau pamėginau padaryti vegan variantą. Likome su vyreliu labai nustebę, nes skonis buvo super! Manau, dėl pačio „sūrio” skonio ir dar saulėgrąžų traškumo.
Sudėtis:
1 pak. pilno grūdo makaronų
12 v.š pomidorų tyrės
6 v.š smulkintų krapų
6 v.š smulkinto poro
8 v.š naminio parmezano (gaminto iš anakardžių)
druska „alpen berghern”
kepimui – alyvuogių aliejaus
Papuošta – lukštentos saulėgrąžos (pakepintos kelias minutes ant sausos keptuvės) ir kajeno pipirų (nebūtina)
Veiksmas:
Makaronus išvirti kaip nurodyta ant pakuotės. Į keptuvę pilti šaukštą aliejaus, dėti pomidorų tyrę ir ant mažos ugnies šildyti kelias minutes. Berti druską, krapus ir porą, pašildyti 1min. Į paruoštą masę pilti nusausintus makaronus, parmezaną ir išmaišyti, palikti pastovėti 1-2min (uždengtą dangčiu).
Patiekti lėkštėje ant viršaus berti saulėgrąžas, kajeno pipiro miltelius.
Skanaus!
Parašykite komentarą