"Raudonosios" pupelių salotos
Mėgstantiems išskirtinę spalvą, rekomenduojame pabandyti raudongūžį kopūstą. Šis kopūstas kiek kitokio skonio, tačiau turi daugiau kaulams naudingo kalcio, daug beta karoteno ir kalio. Raudoną spalvą kopūsto lapams suteikia flavonoidai ypač naudingi širdžiai ir kraujotakai.
Sudėtis:
250g baltų mažų pupelių
1/4 raudongūžio kopūsto
0,5 citrinos
Padažui:
1 v.š tahini pastos
1 v.š saulėgrąžų sviesto
1 a.š pipirų
4 v.š saulėgrąžų grietinės
1 v.š datulių sirupo
druska „rupi alpen bergkern”
Veiksmas:
Pupeles išmirkyti per naktį, nuplauti, išvirti ir atvėsinti. Kopūstą supjaustyti (1-2mm pločio,aš naudojau pjaustyklę) išspausti citrinos sultys ir gerai „suminkyti”, įmaišyti pupeles. Sumaišyti visus padažo ingridientus, užpilti ant kopūstų ir gerai išmaišyti.
Tokio tipo salotos skanios vienos, mūsų šeimynėlė suvalgė viską!
Skanaus!
Parašykite komentarą